Comisia Europeană a încheiat contractul pentru alte 300 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus produs de Pfizer și BioNTech. În total, UE și-a securizat 600 de milioane de doze din acest ser.

Contractul, anunțat încă de pe 8 ianuarie, a fost finalizat astăzi, potrivit anunțului făcut de un purtător de cuvânt al instituției pentru Reuters. Cele 300 de milioane de doze se adaugă altor 300 de milioane, pentru care Comisia Europeană și grupurile farmaceutice s-au înțeles încă dinainte ca serul să fie autorizat în UE.

Un oficial implicat în discuțiile cu Pfizer a spus că statele membre au plasat deja comenzi pentru 200 de milioane de doze, care urmează să fie livrate și administrate pe parcursul acestui an.

Un studiu publicat astăzi în Revista Nature a arătat că imunizarea cu produsul Pfizer/BioNTechpare să ofere o imunitate adecvată împotriva variantelor britanică și sud-africană a coronavirusului. Testele au fost deocamdată realizate doar în laborator.

Uniunea Europeană are încheiat contracte și cu alte companii farmaceutice, pentru vaccinuri și potențiale vaccinuri împotriva SARS-Cov-2: AstraZeneca – 400 de milioane de doze, Sanofi-GSK – 300 de milioane, Johnson & Johnson – 400 de milioane, Moderna – 160 de milioane sau CureVac – 405 milioane.

Sursa: Reuters.

Acest articol a fost publicat în Stiri din tara. Salvează legătura permanentă.