Austria. Focare de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului, în Tirol. Comisia Europeană trimite Austriei suplimentar 100 de mii de doze de vaccin Pfizer, pentru a vaccina rapid toată populația adultă, indiferent de vârstă.

Regiunea alpină din Tirolul austriac este în acest moment cel mai periculos loc din Europa, varianta sud-africană a coronavirusului fiind una dintre cele despre care oamenii de știință cred că este rezistentă la vaccinurile aflate acum în producție, dar cei infectați dezvoltă totuși mai rar formele severe ale bolii. O comisie de oameni de știință internaționali, trimisă de UE, va monitoriza campania de vaccinare din districtul austriac Schwaz pentru a evalua eficacitatea acesteia, după ce guvernul austriac a decis vaccinarea tuturor celor 80 de mii de rezidenți adulți ai provinciei.

Tirolul austriac este acum închis, rezidenții trebuind să prezinte un test negativ pentru a părăsi provincia. Dar Austria a refuzat să închidă de sărbători stațiunile de ski din Alpi, așa cum au făcut alte state, precum Italia, care au preferat pierderile economice în locul răspândirii epidemiei.

“Scopul nostru trebuie să fie să stingem cât mai eficient focarele cu această variantă a virusului, care reprezintă o amenințare pentru noi, nu numai în Tirol, ci și în toată Austria”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferință de presă.

Pe 12 februarie Germania anunța că închide granița cu Tirolul austriac, unde este tot mai des detectată tulpina sud-africană. Ulterior, pe 16 februarie autoritățile austriece anunțau că stațiunile de ski din Tirol se vor închide.

Sursă alternativă: Euronews

Foto: Habbi Helgadóttir/Unsplash

Acest articol a fost publicat în Stiri din tara. Salvează legătura permanentă.