SUA. Un raport al serviciilor de informații arată că Rusia ”a încercat influențarea alegerilor prezidențiale din 2020, promovând mesaje false despre Joe Biden”. Raportul nu constată și demersuri din partea Chinei.

Informația este prezentă într-un raport de 15 pagini privind interferențele în alegeri, publicat de Biroul Directorului Serviciilor Naționale de Informații. Acesta subliniază acuzațiile că aliații lui Trump au fost “instrumente” folosite de Rusia pentru a amplifica plângerile împotriva lui Biden, formulate de oficiali ucraineni.

Legat de o implicare a Chinei în alegeri, în raport se arată că “China a căutat stabilitate în relația sa cu Statele Unite”. Oficialii americani au declarat, potrivit Reuters, că s-au identificat și eforturi depuse de Cuba, Venezuela și grupul militant libanez Hezbollah pentru a influența alegerile, apreciind că “au fost la scară mai mică decât cele desfășurate de Rusia și Iran”.

Amintim că încă din 2018 Donald Trump acuza China de implicare în alegerile americane. “Cei care se concentrează doar pe Rusia ar trebui să privească într-o altă direcţie, China”, spunea atunci fostul președinte.

Sursă: Reuters

Acest articol a fost publicat în Stiri din tara. Salvează legătura permanentă.