Polonia. Guvernul a decis măsuri mai stricte pentru perioada Paștelui, în condițiile în care joi au fost raportate 34 de mii de noi infecții cu coronavirus, un record. Grădinițele și mall-urile se închid de sâmbătă pentru două săptămâni. Premierul nu exclude o carantină națională.

”Polonia se află în cel mai dificil moment al pandemiei din ultimele 13 luni. Suntem la un pas de trecerea punctului dincolo de care nu vom putea să ne vindecăm în mod corespunzător cetățenii. Vom face totul pentru a evita un astfel de scenariu”, a spus prim-ministrul Mateusz Morawiecki.

Noile restricții, care includ și închiderea saloanelor de înfrumusețare și limitarea numărului de persoane în biserici și centre sportive, vor fi în vigoare în perioada 27 martie – 9 aprilie. Acestea se adaugă restricțiilor deja în vigoare care au fost treptat accelerate pe măsură ce numărul cazurilor, spitalizărilor și deceselor a crescut în ultimele câteva săptămâni.

Ministrul polonez al Sănătății a anunțat joi un bilanț zilnic record de 34.151 de noi infecții COVID-19 și 520 de decese. Premierul Morawiecki a declarat că guvernul nu exclude măsuri suplimentare dacă situația se înrăutățește, adăugând că ar putea fi impuse restricții suplimentare la granița de sud a Poloniei. 

Surse alternative: Reuters, ABC News

Acest articol a fost publicat în Stiri din tara. Salvează legătura permanentă.