DNA solicită din nou ridicarea imunității senatorului Florian Bodog, în vederea începerii urmăririi penale. Bodog este suspectat că în perioada în care era ministru al Sănătății (PSD) și-a angajat fictiv o consilieră.

Procurorii anti-corupție au cerut Procurorului General să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de urmărire penală a lui Florian Bodog, care este în prezent senator și nu poate fi cercetat decât cu încuviințarea colegilor. DNA arată, în comunicatul de presă, că ”la data faptelor, a avut funcția de ministru”.

DNA îl acuză pe fostul ministru că a angajat fictiv o consilieră, între februarie 2017 și ianuarie 2018, și a semnat în locul său mai multe acte. Prejudiciul provocat a fost estimat la 75 de mii de lei: Există suspiciunea rezonabilă că demnitarul ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte”.

Într-o intervenție telefonică pentru Antena 3, Florian Bodog a declarat: ”De la dumneavoastră aflu această informație. A mai fost odată în discuție la parlament și s-a respins. În comisia juridică, am demonstrat că acea consilieră a lucrat. Am pus la dispoziție informații despre faptul că doamna respectivă m-a reprezentat”.

Pe data de 23 septembrie 2019, Senatul a respins cererea DNA de ridicare a imunității parlamentare a lui Florian Bodog. Majoritatea în Parlament la acel moment era deținută de PSD.

 

Acest articol a fost publicat în Stiri din tara. Salvează legătura permanentă.