Analiză Business Insider. Căștile Galaxy Buds Pro de la Samsung vs. AirPods Pro de la Apple. Sunetul se aude “mai profesionist” la modelul Samsung, în timp ce Apple oferă mai mult confort.

POZA PT APP:

Cele două modele sunt alternative ideale pentru tipurile de căști mai mari, cum ar fi cele care se așează pe cap, care nu sunt la fel de portabile. Deși sunt proiectate special fie pentru Samsung, fie pentru Apple, ele pot fi utilizate cu Bluetooth pe orice telefon, tabletă sau computer. Totuși, niciunul dintre aceste modele nu oferă funcționalitatea completă dacă este folosit în afara ecosistemului pentru care au fost proiectate. Astfel, se pierde capacitatea de a controla anumite caracteristici cheie, cum ar fi anularea zgomotului, comenzile încorporate și asistenții vocali.

Ambele modele au sunet premium, anulare a zgomotului, durată bună de viață a bateriei și cutii de încărcare fără fir. 

Câteva comparații din specificații:

  • Ambele folosesc conectivitate Bluetooth 5.0
  • Ca durată de viață a bateriei, modelul Apple are: patru ore și jumătate cu anularea zgomotului activat, cinci cu anularea zgomotului și modul transparență dezactivat, 24 de ore în total cu sistemul de încărcare wireless inclus. Modelul Samsung are cinci ore pentru căști, 13 ore pentru carcasa de încărcare, adică 18 ore în total.
  • La capitolul încărcare, AirPods Pro se încarcă în 5 minute pentru a putea fi folosite o oră, iar Galaxy Buds Pro în 3 minute pentru 30 de minute de folosire.
  • Ambele au rezistență la apă.

Ca și confort, căștile AirPods Pro depășesc modelul Galaxy Buds Pro, care se simt mai mult ca niște dopuri pentru urechi, punând mai multă presiune. 

Galaxy Buds Pro de la Samsung are o calitate a sunetului considerabil mai bună decât decât AirPods Pro. Galaxy Buds Pro are un sunet bogat, complet, clar și dinamic care face ca AirPods Pro să pară subțire și plat în comparație. Apple nu include un egalizator pentru AirPods Pro, dar implementează propria sa caracteristică Adaptive EQ care promite că „reglează automat muzica după forma urechii pentru o experiență de ascultare bogată și consistentă”, cerință pe care din punctul Business Insider nu o îndeplinește. 

Galaxy Buds Pro de la Samsung depășește AirPods Pro cu performanțele de anulare a zgomotului. Cu siguranță, AirPods Pro funcționează foarte bine într-un mediu de birou, unde sunetele reduse și sunetul ambiental minor sunt bine estompate. Odată aduse într-un mediu mai zgomotos, precum în avion sau pe stradă, Galaxy Buds Pro este considerată o varianta mai bună.

Apple oferă opțiuni minimaliste pentru AirPods Pro în setările iOS încorporate, în comparație cu Galaxy Buds Pro care are aplicația Galaxy Wear pentru Android. Ambele căști se pot conecta simultan la mai multe dispozitive în ecosistemele lor. De exemplu, puteți asculta muzică sau viziona un videoclip pe Mac și puteți prelua un apel telefonic de pe iPhone, iar conexiunea AirPods Pro se va schimba automat. La fel, Galaxy Buds Pro comută automat între alte produse Samsung Galaxy, dar această caracteristică nu funcționează cu toate dispozitivele Android.

Sursă: Business Insider

Acest articol a fost publicat în Stiri din tara. Salvează legătura permanentă.