Italia. Un trăgător a deschis focul la întâmplare, ucigând doi copii și un bătrân, într-un oraș de lângă Roma. Deși relativ frecvente în SUA, astfel de incidente sunt rare în Europa.

Evenimentele s-au petrecut duminică, în orașul Ardea, la sud de Roma. Potrivit presei italiene bătrânul a fost împușcat în cap, în timp ce mergea cu bicicleta, iar cei doi copii au fost uciși în timp ce se jucau.

Atacatorul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, s-a baricadat într-o casă din apropiere. După ce forțele speciale au luat cu asalt clădirea, l-au găsit decedat. După toate aparențele s-a sinucis cu puțin timp înainte de intrarea acestora.

În Statele Unite peste 30 de persoane au murit în cinci astfel de incidente separate numai în acest an, dar în Europa astfel de evenimente, care nu au natură teroristă, sunt rare. Totuși, acesta ar fi al doilea astfel de incident, după ce un motociclist a deschis focul la Paris, pe 13 aprilie, asupra oamenilor din fața unui spital în care funcționa și un centru de vaccinare anti-Covid.

Acest articol a fost publicat în Stiri din tara. Salvează legătura permanentă.