Activitatea pe șantierele de infrastructură și-a frânat creșterea în primele patru luni ale anului și a ajuns, în aprilie, la un volum comparabil cu cel de anul trecut, când era stare de urgență. Construcțiile rezidențiale sunt însă la un nivel record.

  • În luna aprilie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă cu 14,5% (serie brută).
  • Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 15,4%, dar cea mai creștere de activitate a fost pe șantierele de clădiri rezidențiale (+49%). Pe cele de clădiri nerezidențiale creșterea a fost de 14%, iar pe cele de infrastructură de doar +1%.
  • În perioada 1.I-30.IV.2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de perioada 1.I-30.IV.2020 ca serie brută cu 5,7%, dar volumul mare de activitate vine tot de pe șantierele de clădiri rezidențiale.

De altfel, șantierele de construcții de locuințe se află la cel mai mare nivel din ultimii șase ani, triplu față de 2017, în timp ce lucrările de infrastructură par a nu reuși să depășească un volum cu 20% mai mare decât în 2019.

În primele patru luni din 2021, creșterea față de aceeași perioadă din 2020 a fost de +18% la construcțiile de locuințe, de +2,9% la cele inginerești (de infrastructură) și de +0,4% la cele nerezindețiale.

Acest articol a fost publicat în Stiri din tara. Salvează legătura permanentă.