SUA. Varianta Delta provoacă mai mult de 80% din noile cazuri de Covid în trei state americane și 96% din cazurile noi din Missouri. În aceste state rata de vaccinare este sub media înregistrată la nivel național.

Cele patru state cu cea mai mare proporție de cazuri Delta sunt Kansas, Arkansas, Missouri și Connecticut. Potrivit Universității Johns Hopkins, sunt statele cu cele mai mici rate de vaccinare, de 32-35%, față de o medie națională de 47,4%. 

Business Insider notează că în acest moment 12 state americane sunt expuse unui risc ”ridicat” din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu varianta Delta, combinată cu rate scăzute de vaccinare.

Publicația precizează însă că nu este obligatoriu ca rata scăzută de vaccinare să fie asociată cu numărul mare de cazuri de infectare cu tulpina indiană. Astfel, în Louisiana, unde 32% dintre oameni sunt complet vaccinați, doar 33% din cazurile noi sunt cauzate de varianta Delta.

Potrivit experților, varianta Delta (indiană) este cu aproximativ 60% mai infecțioasă decât varianta Alpha (britanică), care a fost anterior dominantă în SUA. 

Sursa: Business Insider

Acest articol a fost publicat în Stiri din tara. Salvează legătura permanentă.