Rusia. Celebrul ghid culinar Michelin a acordat primele stele unor restaurante din țară, mai precis din Moscova. Două restaurante au primit două stele, iar alte șapte o stea.

Restaurantele “Twins Garden”, deschis de frații gemeni Ivan și Sergei Berezutsky, dar și “Artem Estafev”, care aparține bucătarul-șef Artest, au primit două stele conform prestigiosului Ghid Michelin. Cu toate acestea, niciunui restaurant nu i s-au acordat trei stele, cel mai prestigios premiu Michelin.

Nu contează dacă este vorba de New York, Londra sau Moscova: criticii culinari au aceleași criterii, cel mai important fiind să justifice încrederea clienților“, a declarat Ivan Berezutsky pentru reporteri.

Directorul internațional al ghidului Michelin, Gwendal Poullennec, a spus pentru agenția de presă AP că “în ultimii cinci ani, catalogul Moscovei pare că într-adevăr evoluează foarte mult, cu produse de înaltă calitate, mulți bucătari foarte talentați și cu un viitor promițător”.

Reprezentanții ghidului Michelin, cunoscut pentru standardul internațional de rating al restaurantelor, au lansat prima ediție de recomandări din Moscova. Per total, 69 de restaurante au fost recomandate de ghid. Selecția de restaurante va fi disponibilă în format tipărit și într-o aplicație care poate fi utilizată în 25 de limbi.

Rusia este a 35-a țară care are un ghid Michelin, iar Moscova a devenit primul oraș al fostei Uniuni Sovietice care a primit această distincție.

Ghidul Michelin este un almanah publicat la începutul secolului al XX-lea de către compania producătoare de anvelope Michelin. Stelele Michelin sunt o garanție a celui mai înalt standard de calitate în lumea restaurantelor. Stelele se acordă doar în funcție de mâncarea din farfurie și nimic altceva. Mai exact, se ia în calcul calitatea ingredientelor, măiestria și tehnica bucătarului, creativitatea lui, raportul calitate-preț și respectarea standardelor culinare.

Sursă: Euronews

Acest articol a fost publicat în Stiri din tara. Salvează legătura permanentă.